Himangan rautakauppa
  • Ma-Pe klo 7.30-17.00
    La klo 8.00-13.00
  • Tomujoentie 5, 68100 Himanka

FERREX MUSTA 0,33L

16,90

Ferrex-ruosteenestomaali sopii teräs- ja kevytmetallipintojen maalaamiseen sekä ulkona että sisällä. Ferrexin pigmentointi estää tehokkaasti ruosteen muodostumista maalikalvon alla.

Himmeäkiiltoinen, liuotinohenteinen Ferrex tarttuu hyvin myös sinkittyyn (galvanoituun) pintaan. Säänkestävyytensä ansiosta Ferrex voidaan jättää ilman pintamaalausta, mutta halutessasi voit maalata pinnat myös sopivalla pintamaalilla. Pinta on kosketuskuiva kolmen tunnin ja päällemaalattavissa noin 16 tunnin kuluttua maalaamisesta. Maalin kuivuminen hidastuu kylmässä ja kosteassa. Ferrex-ruosteenestomaalia on saatavana valkoisena, harmaana, mustana ja punaisena.

4 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 6414620005996 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

PINNAN ESIKÄSITTELY

Esikäsittelemällä maalattavan pinnan saat kestävän ja kauniin lopputuloksen, josta on iloa pitkäksi aikaa. Esikäsittely säästää aikaa ja vaivaa myöhemmin – siksi pohjatyö kannattaa tehdä huolellisesti.

Teräspinnat

Pese rasva ja öljy pinnasta liuottimella ja vesiliukoiset epäpuhtaudet vesihuuhtelulla. Poista irtoava aines ja ruoste kaapimalla ja teräsharjaamalla.

Peltikatot ja muut maalaamattomat sinkkipinnat Uuden, kiiltävän sinkityn peltipinnan kannattaa antaa ilmastoitua eli hapettua ennen maalaamista, kunnes pinta on himmentynyt. Tähän kuluu tavallisissa sääoloissa 1–2 vuotta. Tämän jälkeen pinta pestään peltipesuaineella ennen maalaamista. Mikäli uusi, kiiltävä peltipinta halutaan maalata heti, peltipesuaineen lisäksi tulee käyttää suurpainehiekkapesua. Pienet, sivelemällä maalattavat pinnat voidaan puhdistaa pelkällä peltipesuaineella, kunhan harja on riittävän karkea ja hankaus tehokasta. Pyyhi rasva ja öljy pois pinnasta liuottimella ennen peltipesukäsittelyä

Aikaisemmin maalatut pinnat Kaavi irtonainen maali tarkasti pois ja teräsharjaa paljaat pinnat.

MAALAAMINEN

Sekoita maali huolellisesti ennen käyttöä ja levitä se siveltimellä, maalausharjalla tai ruiskulla. Ferrex voidaan pintamaalata esimerkiksi peltikattomaalilla, lakkamaaleilla tai alkydipintamaalilla.

Käsittelyolosuhteet Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Maalaamista ei suositella maalattavan pinnan lämpötilan ollessa yli +50 °C.

Muista myös: pintamaali, siveltimet, työvaatteet ja -käsineet sekä maalaustelineet.