Himangan rautakauppa
  • Ma-Pe klo 7.30-17.00
    La klo 8.00-13.00
  • Tomujoentie 5, 68100 Himanka

OSMOCOLOR 3040 KUULTAVA VALKOINEN

55,90

VÄRILLINEN ÖLJYVAHA

Osmo Color Värillinen öljyvaha on kevyesti sävytetty kuultavan valkoiseksi, kestävän suojan antava pintakäsittelyaine puulattioille, puuportaille ja huonekaluihin. Öljyvahattu pinta kestää hyvin kulutusta, hankausta, kosteutta ja likaa.

VALKOISET LATTIAT

Valkoisten lattioiden tekemiseen suosittelemme käytettäviksi Värillistä öljyvahaa nro 3040, kuultava valkoinen, tai nroa 3041, valkotammi, kahteen kertaan levitettynä. Valkoisiksi öljyvahattuja lattioita ei viimeistellä värittömällä öljyvahalla. Valkoiset öljyvahat (kuultava valkoinen ja valkotammi) soveltuvat erinomaisesti myös valkoisella Osmo Color Öljypetsillä sävytettyjen pintojen viimeistelyyn kestäväksi.

3040 Kuultava valkoinen

3 varastossa

Tuotetunnus (SKU): 4006850112456 Osastot: , , , Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

VÄRILLINEN ÖLJYVAHA ANTAA SUOJAA JA SÄVYTTÄÄ HILLITYSTI

Öljykäsittely korostaa kauniisti puun omaa kuviointia ja säilyttää sen luonnollisen ulkonäön ja tunnun. Valmis pinta hylkii vettä ja kestää hyvin myös värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, maitoa, kahvia, olutta ja viiniä.
Kuivuttuaan öljyvahattu puupinta on turvallinen ihmisille, eläimille ja kasveille. Tuote täyttää normin EN 71-3, (Lelujen turvallisuus) vaatimukset.

Käyttökohteet:

Puupintojen värilliseen käsittelyyn sekä lämpimissä että kylmissä sisätiloissa. Värillinen öljyvaha on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi puulattioiden, työtasojen, kalusteiden ja huonekalujen sekä listojen ja väliovien öljyämiseen. Se sopii hyvin myös kosteisiin tiloihin, kuten kylpy- ja pesuhuoneeseen, ei kuitenkaan saunan löylyhuoneeseen.

Soveltuvuus:

Tuote sopii käytettäväksi uusille, hiotuille tai höylätyille puupinnoille. Värillistä öljyvahaa voi käyttää myös aiemmin öljykäsitellylle, huokoisille puupinnoille, kuten myös päällystämättömän korkin tai puhtaan betonin käsittelyyn. Ei sovellu käytettäväksi trooppisille kovapuille.

Suositeltu: mänty, kuusi, lehtikuusi, tammi, koivu, pyökki, saarni, vaahtera, jalava, leppä, Australian jarrah
Erittäin ohut levitys lastalla tai pyyhkimällä: kirsikkapuu, amerikkalainen pähkinäpuu, akaasia, eukalyptus, jatoba, oliivipuu, tiikki, bambu (vain valkoiset sävyt), korkki, hiottu OSB
Emme suosittele: mahonki, brasilialainen pähkinäpuu, jatoba, tiikeripuu, wenge, iroko, IPE
Seuraavia puulajeja emme suosittele käsiteltävän öljyvahan valkoisilla sävyillä edellisten lajien lisäksi: jalava, kirsikkapuu, oliivipuu, amerikkalainen pähkinä, akaasia, eukalyptus, Australian jarrah, tiikki

Käsittelykerrat:

Yhdestä kahteen käsittelykertaa riippuen toivotusta värin voimakkuudesta. Vain kertaalleen värikäsitellyt pinnat on viimeisteltävä värittömällä Öljyvahalla. Levitetään ohuelti.

Kiiltoaste:

Silkinhimmeä (tuote 3041 on matta)

Riittävyys:

1 litra riittää 24–30 m2:n kertakäsittelyyn tai noin 14 m2n kaksinkertaiseen käsittelyyn uutta sileää pintaa.

Pakkauskoot:

0,75 litraa ja 2,5 litraa

Työvälineeksi sopii:

Osmo-lattiasivellin, Osmo-lattiarulla tai -mikrokuiturulla tai Osmo-sivellin. Suuret sileät ja tiiviit pinnat voi käsitellä myös teräslastalla.