Himangan rautakauppa
 • Ma-Pe klo 7.30-17.00
  La klo 8.00-13.00
 • Tomujoentie 5, 68100 Himanka

TUULENSUOJALEVY RUNKO HUNTON 25X1200X3000

47,90

Noutotuote. Kysy rahdituksesta!

Hunton Tuulensuojalevy suojaa taloa kosteudelta, vedolta ja pakkaselta.

Hunton tuulensuojalevy

Tuote Tuotenumero Paksuus [mm] Leveys [mm] Pituus [mm] kpl/lava Paino/lava [kg] m2/lava Tiheys [kg/m3] Lämmönjohtavuus [w/mK] Vesihöyryrynvastus [m]
Hunton tuulensuojalevy 5080 25 1200 3000 45 1070 162,0 235 0,05 0,42

Miksi valita Hunton Tuulensuojalevy™ – 12 mm, 19 mm ja 25 mm:

 • diffuusioavoin tuulensuoja, joka on helppo asentaa
 • sd-arvo 0.2 – 0,42
 • pääraaka-aine on Norjan ympäristösertifioiduista metsistä peräisin oleva kuusihake, joka on uusiutuva ja luonnollinen raaka-aine.
 • helppo käsitellä ja työstää
 • eristää hyvin, vähentää kylmäsiltojen syntymistä
 • jäykkä tuulenkestävä rakenne
 • puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se sitoo ja luovuttaa kosteutta ilman suhteellisen kosteuden muuttuessa.
 • VTT:n sertifikaatti nro VTT-713-06

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 62912 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Hunton tuulensuojalevy on Norjassa alansa ylivoimainen markkinajohtaja. Hunton on 70-luvulta lähtien myynyt 250 miljoonaa neliömetriä tuulensuojalevyjä Pohjoismaiden markkinoille.

Tekninen hyväksyntä

Hunton Tuulensuojalevy on perusteellisesti testattu laatutuote. Levy on saanut sekä Norjan rakennustutkimuskeskuksen että Suomen VTT:n teknisen hyväksynnän. Huntonin tuulensuojalevyt sopivat niin vanhan talon kunnostukseen kuin uudisrakentamiseen.

Uusiutuvasta raaka-aineesta

Hunton Tuulensuojalevy on valmistettu Norjan metsistä peräisin olevasta kuusihakkeesta. Se on sahateollisuuden jäännöstuotetta ja samalla meidän resurssimme. Avullamme koko tukkipuu voidaan hyödyntää luonnollisella tavalla. Käytämme tuotannossa vain PEFC™-sertifioitua puuta.

Matala sd-arvo

Sd-arvolla ilmoitetaan vesihöyrynvastus. Mitä pienempi arvo on, sitä diffuusioavoimempi ja hengittävämpi tuote on. Hunton Tuulensuojalevyllä on hyvin pieni sd-arvo. Teknisen hyväksynnän saaminen SINTEFiltä edellyttää, että sd-arvo on 0,5 tai sitä pienempi. Mitä pienempi luku, sitä parempi. Hunton Tuulensuojalevyn sd-arvo on 0,2.

Kosteudenhallintakyky

Puukuidulla on hygroskooppisia ominaisuuksia, joiden ansiosta se sitoo ja luovuttaa kosteutta suhteellisen ilmankosteuden muuttuessa.

Hunton Tuulensuojalevyn kuidut on kyllästetty, joten levy sietää kosteutta erittäin hyvin.

Vähemmän kylmäsiltoja – parempi U-arvo

Kaikissa seinissä on aina muutamia heikommin lämpöeristettyjä alueita, esimerkiksi koolausten kohdalla. Huntonin tuulensuojalevyjen avulla kylmäsiltoja voidaan vähentää, koska levymme parantavat lämmöneristävyyttä.  Esimerkiksi 19 mm:n tuulensuojalevy vastaa lähes 15 mm:ä tavallista eristettä ja pienentää U-arvoa eli lämmönläpäisykerrointa 0,02 W/m²K. Mitä paksumman tuulensuojalevyn valitset, sitä parempi on U-arvo.

Niin tuulijäykkä, että vinolaudoitusta ei tarvita

Hunton tuulensuojalevy toimii erinomaisesti myös rungon jäykisteenä – niin hyvin, ettei sen lisäksi tarvita vinolaudoitusta. Tämä helpottaa rakentamista ja tehostaa asennusta.

Lisätiedot

Paino 23 kg (kilogramma)
Mitat 300 × 120 × 2,5 cm (senttimetri)