Himangan rautakauppa
  • Ma-Pe klo 7.30-17.00
    La klo 8.00-13.00
  • Tomujoentie 5, 68100 Himanka

VALTTI POHJUSTE VÄRITÖN 2.7L

28,90

Valtti-pohjuste on väritön, öljypitoinen puupintojen pohjuste ulkokäyttöön. Puunsuojapohjuste tunkeutuu puuhun, hidastaa kosteuden imeytymistä suojaten puupintaa homeelta ja parantaa pintamaalin tarttuvuutta.

Pohjustaminen on tärkeä osa pinnan esikäsittelyä. Pohjuste suojaa käsittelemätöntä puupintaa mm. sään ja pieneliöiden vaikutuksilta sekä parantaa maalin tarttumista. Pohjusteella käsitelty maalauspinta pysyy myös puhtaampana ja hylkii paremmin vettä. Hyvällä pohjatyöllä säästät aikaa ja vaivaa myöhemmin – ja lopputuloksesta tulee kaunis ja kestävä.

Tikkurilan Valtti-pohjuste sopii hirren, sahatun ja höylätyn puun, lämpökäsitellyn puun sekä kestopuun käsittelyyn ennen pintakäsittelyä. Väritön pohjuste ei suojaa puupintaa auringonvalolta, ja siksi pinta kannattaa jatkokäsitellä mahdollisimman pian. Valtti-puunsuojapohjuste sopii kaikille kuultokäsiteltäville ja peittomaalattaville puupinnoille mutta ei puuöljyllä ja punamultamaaleilla käsiteltäville pinnoille.

Pohjusteella käsitelty pinta on kosketuskuiva noin puolen tunnin kuluttua, ja pintakäsittelyn voi tehdä vuorokauden kuluttua. Tikkurilan Valtti on liuotepohjainen, ja sitä käytetään ohentamattomana.

Varasto loppu

Tuotetunnus (SKU): 6408070014332 Osastot: , , , , Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Tuotetieto
KUVAUSUlkokäyttöön tarkoitettu öljypitoinen väritön alustaan imeytyvä puunsuoja-aine puupinnoille kuluttaja- ja ammattikäyttöön. Valtti Pohjuste imeytyy puuhun hidastaen kosteuden imeytymistä sekä homekasvuston ja sinistymäsienten leviämistä. Tämä puunsuojavalmiste (valmisteryhmä 8) on hyväksytty biosidiasetuksen (EU) N:o 528/2012 mukaisesti; Lupanumero UK-2014-0831/FI-2015-0014. Käyttövalmis liuotinpohjainen neste.

OMINAISUUDETPuutavaran ja puurakenteiden suojaaminen ja pohjustus ennen pintakäsittelyä. Soveltuu hirren, sahatun ja höylätyn puun, lämpökäsitellyn puun ja kestopuun pohjustukseen ennen pintakäsittelyä. Käytä valmistetta vain puunsuoja-aineena tuoteselosteessa ja myyntipäällyksessä kuvatulla tavalla. Väritön pohjuste ei suojaa puupintaa auringonvalolta, siksi pintakäsittely kannattaa tehdä mahdollisimman pian.

KÄYTTÖKOHTEETKaikki kuultokäsiteltävät tai peittomaalattavat puurakenteet (paitsi puuöljyillä ja punamultamaaleilla käsiteltävät pinnat). Puuosat ulkona (käyttöluokat 2 ja 3). Voidaan käyttää maanpinnan yläpuolelle jääviin puuosiin, jotka ovat joko säälle alttiina tai suojassa säältä, mutta alttiina usein toistuvalle kostumiselle. Ei saa käyttää suoraan maahan tai veteen kosketuksissa olevalle puulle tai meriympäristössä. Ei saa käyttää sisätiloissa.

Tekninen tieto
RIITTOISUUSSahatulle pinnalle 4–5 m²/l. Höylätylle pinnalle 10–12 m²/l.

OHENNELiuoteohenteinen

TYÖTAPAsivellin